Реал Мадрид се справи с Партизан за първа победа в Евролигата

Отборът на Реал Мадрид постигна първа победа в Евролигата, след като надви Партизан с 93:86 в среща от втория кръг в турнира на богатите. Момчетата на Чус Матео загубиха първия си двубой при визитата си на Байерн Мюнхен преди седмица, но се реабилитираха пред собствените си фенове.

Срещата започна динамично, а след първата четвърт резултатът бе равен 24:24. Тройка на Серж Ибака пък даде аванс от три точки на домакините на голямата почивка. В останалите две части мадридчани имаха леко предимство и стигнаха до успеха.

Играчите на Реал бяха по-точни в стрелбата от средна дистанция – 65.7% срещу 51.6% за Партизан. Те имаха предимство и в подкошието, спечелвайки общо 34 борби срещу 25 за гостуващия тим.

Серж Ибака бе най-резултатен за домакините с 15 точки и 7 борби, а по 12 добавиха Хавиер Ратан-Майерс и Джанан Муса.Карлик Джоунс бе най-полезен за Партизан с 15 точки, по 12 нанизаха Ваня Маринкович и Стърлинг Браун.

В следващия си двубой на 15 октомври Реал Мадрид ще гостува на Баскония, докато Партизан ще приеме Байерн Мюнхен в същия ден.Снимка: Евролига

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти