НБА може да се завърне с мачове в Китай

Комисарят в Националната баскетболна асоциация (НБА) Адам Силвър вярва, че Китай може да домакинства на мачове от първенството, след като бяха прекъснати връзки между двете страни преди пет години, предаде АП.

Тогава генералният мениджър на Хюстън Рокитс Дарил Мори публикува съобщения в подкрепа на демократичните протести в Хонконг през 2019, а Китай си отмъсти, като премахна някои предсезонни срещи, които бяха предвидени да се състоят в азиатската държава. Китай дори наложи забрана за предаване на мачовете от НБА по телевизията в страната, която продължи 18 месеца.

"Мисля, че можем да върнем мачове в Китай под някаква форма", каза Силвър на конференция за спортен мениджмънт в университета Колумбия в Ню Йорк.

"Китай ни забрани за определен период, ние приехме това. Но поддържаме ценностите си и всеки от нас може да се изказва по политически теми", добави той.

Последният мач от НБА в Китай бе през октомври 2019 между Бруклин Нетс и Лос Анджелис Лейкърс. След паузата по време на пандемията от КОВИД-19 НБА провежда предсезонни мачове в Сайтана, Япония и Абу Даби, а има редовно мачове от сезона в Пари и Мексико Сити.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти