Защо Рованпера няма да кара в рали “Централна Европа”

Двукратният световен рали шампион Кале Рованпера пропуска предпоследния кръг от сезона в WRC - рали “Централна Европа” през октомври. А липсата му в списъка със заявки повдигна много въпроси, тъй като битката между Тойота и Хюндай за титлата при конструкторите е изключително оспорвана - след Чили разликата се сви на 17 точки.

По време на рали “Чили” се появиха слухове, че Рованпера може да бъде добавен в последния момент към пилотите на Тойота за състезанието в Германия, Чехия и Австрия, като нито той, нито от тима опровергаха тази възможност. Сега обаче вече е ясно, че Кале няма да кара в асфалтовата надпревара.

Рованпера спечели рали „Чили”, Тойота догонва Хюндай

“Имаме договор с Кале за определен брой ралита този сезон - обясни шефът на заводския тим на Тойота в WRC Яри-Мати Латвала. - Разбира се, той се включи по спешност, когато трябваше да смени Себастиен Ожие в Полша. Планът ни беше Кале да кара в рали “Централна Европа”, но сменихме това му участие с “Полша” и това обяснява отсъствието му.”

Ожие не коментира бъдещето си в WRC

Латвала обясни, че би искал да може да разчита на Кале в рали “Централна Европа”, тъй като битката с Хюндай ще е за всяка точка.

Нювил: С Ойт трябва да работим заедно, за да спечелим отборната титла

“Разбира се, бих искал Кале да кара за нас, но стигнахме максималния брой ралита, които са в договора му и не мога да го принудя да стартира тук - допълни Латвала. - Ожие е силен, Еванс показа добро представяне в Чили, мисля, че и двамата са много добра форма.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти