Спортният арбитражен съд публикува официално решението си за Погба

Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана публикува официално решението си, с което намалява наказанието на френския футболист Пол Погба от четири години на 18 месеца. Самият играч съобщи новината още в петък. Световният шампион с Франция Погба от 2018 година бе наказан до август 2027 година от Италианската антидопингова агенция през февруари, след като даде положителен тест за дехидроепиандростерон на мача с Уденезе в Серия А през август 2023.

Договорът на Погба с Ювентус ще бъде прекратен

Футболистът обжалва санкцията пред КАС в твърдения, че забраненото вещество е попаднало в тялото му след използване на хранителна добавка, като поиска наказанието му да бъде намалено на 12 месеца. От съда приеха част от позицията на Пол Погба, като според тях има доказателства, че "поглъщането не е преднамерено е и в резултат на предписана му добавка от лекар във Флорида". От КАС обаче все пак приеха, че Погба не е без вина в случая и като професионален спортист е "трябвало да прояви повече грижа в обстоятелствата", са казва в позицията на съда, като по този начин оправда 18-месечното наказани

Погба изрази облекчението си в петък и заяви, че ще има право да играе през следващия месец март. "Най-накрая кошмарът приключи. Нямам търпение да дойде денят, в който мога да следвам отново мечтите си", написа френският играч.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти