Перейра се затрудни, но отново стигна до нокаута в кървав двубой

Алекс Перейра нокаутира Халил Раунтри в четвъртия рунд на главната битка на UFC 307 и запази титлата си в полутежка категория. Шампионът падна в нокдаун и показа колебливост в първите два рунда, но успя да пречупи съперника си с преса с много ритници и отличен бокс в третия и четвъртия рунд.

Ето как се разви двубоя:

Бразилецът откри битката с опит за фронт-кик право в лицето на Раунтри. Боецът от Лас Вегас се защити добре, а след това застана в центъра на октагона и започна да разменя удари. Поатан се опита още веднъж да пласира нокаутиращ ритник, но неуспешно. 

В типичен за него стил, южноамериканецът започна да обработва десния крак на съперника си с ритници в прасеца. Без да бърза, но уверено, Перейра започна да налага своето темпо. Раунтри разчиташе на интервали от скоростни атаки напред с прави удари, докато шампионът дебнеше своя момент да контрира. 

Ляво кроше разклати Раунтри след една минута игра във втория рунд. Кръв потече от носа на 34-годишния спортист. Американецът показа увереност в уменията си и продължи да атакува с леви прави удари и десни крошера през гарда на Перейра. Поатан снижи гарда си, за да предизвика Раунтри да се впусне в атака. Муай тай експертът не се подлъга и продължи да работи според стратегията си - боксови комбинации и смяна на ъгъла с движение с краката. Преди бойците да навлязат в последната минута на двубоя Раунтри прати Перейра на земята за секунда с контриращо дясно кроше, но бившият шампион на "GLORY" се изправи веднага и завърши рунда със също толкова силна преса, колкото и преди да падне на земята.

Раунтри започна силно третия рунд с мощно ляво кроше в брадичката на Поатан. За разлика от повечето съперници на Перейра до този момент, Раунтри предпочиташе да чака бразилецът да се впусне в атака, за да контрира с бързи и точни попадения. Претендентът натрупа умора от движението из октагона, а Перейра допринесе за този ефект с точни удари с лявата ръка и ритници в прасеца. Перейра завърши рунда по-убедително с няколко силни колена в клинч.

Левите прави на Перейра все повече затрудняваха Раунтри, а движението на боеца от Вегас бе компроментирано от ритниците в десния му крак. Бразилецът започна да трупа инерция. Поатан бе по-свеж, а ударите му отвориха аркади и над двете очи на Раунтри. В последните две минути той обсипа Раунтри с удари и стигна до нокаута в края на рунда с мощни крошета и ъперкъти в тялото и главата.

Победата е пета поредна за боеца от Сао Паоло и общо дванадесета в кариерата му в професионалния ММА. След края на срещата в Солт Лейк Сити той заяви, че се чувства добре в тази теглова дивизия и към момента няма намерение да се връща в средна категория, където вече веднъж стана шампион. или пък да се качва при най-тежките.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти