Лидерът Лудогорец се връща към efbet Лига срещу раздирания от скандали Локомотив (Пд)

Днес Лудогорец и Локомотив (Пловдив) ще се изправят един срещу друг в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е от 20:00 часа в Разград.

Домакините са в серия от четири поредни победи и само един допуснат гол от началото на сезона. Те обаче изиграха тежък мач през седмицата срещу Виктория (Пилзен) в Лига Европа. В него “орлите” бяха с осакатен откъм контузени състав и в хода на двубоя още трима състезатели напуснаха принудително терена с травми. Това бяха Кайо Видал, Ивайло Чочев и Диниш Алмейда, но очакванията са, че поне двама от тях ще са на линия за днес.

Не такава е ситуацията с Бърнард Текпетей и Антон Недялков, които са аут от доста дълго време. Не е ясно какво е състоянието на Георги Русев, вкарал гол при победата с 2:0 над Ботев (Враца) в предишния кръг, но не взел участие в Чехия.

Опонентът Локомотив пък е раздиран от скандали, а в последната седмица треньорът Любослав Пенев, директорът Илко Пиргов и собственикът Христо Крушарски си размениха тежки думи и обвинения. Това доведе до изявлението на боса, че се оттегля и ще даде клуба на някой, който извади 5 млн. лева.

Що се касае до формата на Локо тя не е никак добра. Пловдивчани изиграха на “Лаута” последните си четири шампионатни срещи, в които записаха две равенства с Локомотив (София) и Хебър, а след това и две поражения от ЦСКА 1948 и Крумовград.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти