Виденов: Съмнява ме в България някой да разбира повече от баскетбол от мен

Временно изпълняващият функцията президент на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов гостува в предаването “Гостът на Sportal.bg”, за да коментира последните събития в родния баскетбол. Бившият капитан на мъжкия национален отбор по баскетбол заяви, че не е сигурен дали има човек, който да разбира повече от баскетбол от самия него.

Филип Виденов в "Гостът на Sportal.bg": Черноморец нямаха огромно желание да бъдат спасявани

“Понеже говорим за отбори, които се отказват. Нямат пари, неангажираност. Откакто съм дошъл, не съм сигурен, че някой ме е питал нещо за баскетбол. Чисто технически като баскетбол. Не съм сигурен, че в България има някой, който да разбира повече от мен. Има треньори, които толкова разбират, които са завършили ФИБА, бивши играчи, да, но много се съмнявам, че като седнем да говорим за баскетбол, някой ще ме убеди, че не съм прав в нещо, което казвам.

Аз съм отворен за такива разговори, но мен не ме е питал никой за нещо такова. Искам концентрацията да е върху самия баскетбол и върху развитието. Работим върху това да се направят по-добри усилия, но желанието за развитие искам да го видя и в треньори, и в играчи. Да се изгради имиджа на българския баскетбол”, заяви Виденов.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти