Везенков се завръща в Евролигата тази вечер

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков ще направи своето завръщане в Евролигата тази вечер. Неговият отбор Олимпиакос се изправя срещу Фенербахче в най-интересния сблъсък от днешната програма на първия кръг в турнира. Срещата започва от 20:30 часа в зала “Юлкер Спортс Арена”.

За последно българският национал стъпи на паркета на мач от най-силния европейски клубен турнир на финала на надпреварата през сезон 2022/23. Тогава той вкара 29 точки на Реал Мадрид, но Олимпиакос не можа да стане европейски шампион и загуби със 78:79 заради победен кош на легендата на “белите” Серхио Люл.

Спанулис: Везенков е много важен за Олимпиакос, три отбора са пред останалите в Евролигата

След един крайно разочароващ сезон в НБА Везенков взе решението да се завърне в своя дом в Пирея и да направи нов опит да спечели титлата от Евролигата. Българинът вече поведе отбора си към един трофей от началото на сезона - Суперкупата на Гърция, спечелена с 86:85. На финала Везенков наниза 20 точки на Панатинайкос, като бе определен за MVP на турнира и завърши като най-добрия реализатор.

Фенербахче пък от своя страна загуби Суперкупата на Турция с точка от Анадолу Ефес - 82:83. “Фенерите” са променени в сравнение от миналия сезон, като през това лято си осигуриха услугите на Уейд Болдуин, Бобан Марянович, Девон Хол, Бонзи Колсън, Николо Мели и Кем Бърч.

Освен с Везенков, Олимпиакос пък се договори и с Тайлър Дорси, Еван Фурние, Кийнън Еванс и Лука Вилдоса. Филип Петрушев пък остана в отбора, след като за него доста се спекулираше, че ще отиде в Цървена звезда.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти