Спанулис: Везенков е много важен за Олимпиакос, три отбора са пред останалите в Евролигата

Легендата на Олимпиакос Василис Спанулис сподели своите очаквания за новия сезон в Евролигата. Бившият гард, който за последно водеше Перистери, смята, че Олимпиакос, Панатинайкос и Реал Мадрид са едно ниво пред всички останали тимове в най-силния клубен европейски турнир. Освен това Спанулис заяви, че Александър Везенков е много важен играч за “червено-белите”.

Смятам, че Панатинайкос и Олимпиакос са два от най-добрите отбори вЕвропа. Парите често не носят щастие, но понякога трябва да похарчиш доста, за да се конкурираш с твоите опоненти и да имаш високи цели. И двата отбора трябва да се сработят и да докажат, че заслужават цялото това внимание и всички тези пари, които бяха инвестирани. Ще бъде супер да ги гледаме на финала в Евролигата. Те се сдобиха с всички нужни играчи. Саша Везенков, който има и гръцки паспорт, е много важен играч в ядрото. Състезателите на Панатинайкос също са невероятни.

След месец-два ще имаме по-ясна представа в Евролигата. Фенербахче ще има много добър отбор. Реал Мадрид винаги ще бъде сред фаворитите, но за самите тях ще бъде добре да не са сред тях. Олимпия Милано със сигурност ще е по-добър в сравнение с миналата година. Те имат голям бюджет, добри играчи и добър треньор. Същото се отнася и за Партизан. Тазгодишният им отбор се доближава повече до философията на Желко Обрадович, отколкото предходния такъв.

Ако трябва да предвидя отборите във Финалната четворка, то три от тях ще са Панатинайкос, Олимпиакос и Реал Мадрид. Те са крачка напред пред останалите отбори. Има група от 5-6 тима, които могат да се класират за Файнъл Фор”, каза Спанулис пред SPORT24.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти