Адесаня сподели намеренията си за завръщане

Бившият шампион на UFC в средна категория Израел Адесаня иска да се върне към победите преди края на 2024-а. 

Новозеландецът с нигерийски корени е в серия от две поредни поражения. През септември 2023-а той бе победен от Шон Стрикланд с единодушно съдийско решение, а през август 2024-а от Драйкъс Дю Плеси със задушаваща техника в четвъртия рунд.

“Искам да се бия още един път преди края на годината, или пък в началото на 2025-а. Все още не знам кога ще е, но тренирам и работя върху това, което съм започнал. Дори и да не съм с титлата, всички все още говорят за мен. 

Бившият професионален кикбоксьор на два пъти печели титлата в средна категория. В битката с Дю Плеси в Австралия водеше в съдийските карти до четвъртия рунд, но след това допусна да бъде повален на земята и да бъде отказан със събмишън. 

“Това беше просто момент в битката. Направих грешка в движението си с крака. Посочих земята, за да покажа на Дю Плеси, че изгубих баланс заради земята, а не заради него. Не трябваше да го правя. Той ме връхлетя след това. Това е играта. Направих грешка. Просто исках да съм в битка и това беше добра битка. Наслаждавах се. Нямам търпение да го направя отново. Срещу кого? Ще разберем”

Адесаня след UFC 305: Мислех, че печеля двубоя

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти