Манчестър Сити изравни рекорд на градския съперник в Шампионската лига

След като отборът на Манчестър Сити победи тима на Слован (Братислава) в мача от 2-ия кръг на основната схема на Шампионската лига с 4:0, “гражданите” изравниха рекорда на градския си съперник Манчестър Юнайтед за най-дългата серия без загуба в историята на “турнира на богатите”, възлизаща на 25 мача.

Манчестър Сити разпиля Слован насред Братислава

В последните 25 срещи в Шампионската лига “небесносините” спечелиха 17 пъти и записаха 8 равенства. Последният път, когато Манчестър Сити загуби бе от тима на Реал Мадрид в 1/2-финалния реванш през сезон 2021/2022.

През миналия сезон Сити отново отпадна от “кралете”, но това стана след две равенства и изпълнение на дузпи, което означава, че в рамките на игровото време на най-престижния европейски клубен турнир възпитаниците на Джосеп Гуардиола не са допускали поражение през последните две години и пет месеца.

Градският съперник Манчестър Юнайтед постави този рекорд, започвайки през септември 2007 и приключвайки през май 2009 г., като “червените дяволи” тогава играха два поредни финала в Шампионската лига.

През сезон 2007/2008 победиха сънародниците си от Челси след дузпи, а на следващия 2008/2009 загубиха от Барселона.

Това бе славният период на Юнайтед, когато отборът бе воден от великия сър Алекс Фъргюсън, а атаката бе водена от футболисти като Кристиано Роналдо и Димитър Бербатов.

Сега момчетата на Джосеп Гуардиола могат да подобрят рекорда на градските си съперници след само три седмици на 23-и октомври (сряда) от 22:00 часа българско време, когато на своя "Етихад" приемат чешкия шампион Спарта (Прага).

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти