Спортинг измъкна важна точка срещу ПСВ Айндховен в мач с красиви голове

ПСВ Айндховен и Спортинг (Лисабон) завършиха 1:1 във втори мач и за двата тима от основната фаза в Шампионската лига. И двете попадения в срещата - на Йерди Схаутен за домакините (15') и на Даниел Браганса (84'), бяха доста красиви и атрактивни.

Така Спортинг измъкна ценно равенство и вече е с 4 точки, след като спечели с 2:0 срещу Лил в откриващия си мач. ПСВ пък е едва с 1 точка след загубата си в Торино от Ювентус.

В 15-ата минута "филипсите" поведоха. Йерди Схаутен открадна топката от противника и със страхотен далечен шут с десния крак не остави никакви шансове на вратаря на гостите Франко Израел - 1:0 за ПСВ. До края на първата част не последваха кой знае какви положения. За сметка на това обаче през второто полувреме домакините направиха няколко пропуска, като Люк де Йонг и Ноа Ланг не успяха да реализират от добри ситуации и това бе наказано.

Португалците така и не се предадоха и можеха да изравнят в 71-вата минута, но Едуардо Куарешма се подхлъзна в най-неподходящия момент, останал очи в очи с Валтер Бенитес. Те все пак обаче успяха да направят това тринадесет минути по-късно, като голът бе изработен от две от резервите на тима. Максимилиано Араухо центрира отляво, а Даниел Браганса се разписа с много красив удар от въздуха с десния крак за крайното 1:1.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти