Реал Мадрид ТВ нападна играчи и фенове на Атлетико, но и се чу нещо почти нечувано

Журналистите от телевизията на Реал Мадрид се изказаха остро срещу запалянковците на Атлетико Мадрид заради поведението им в изминалото дерби на столицата на Испания. От Реал Мадрид ТВ порицаха и самите футболисти на Диего Симеоне, но пък направиха и нещо много рядко срещано: похвалиха рефера на двубоя.

Както е известно, сблъсъкът за Мадрид беше прекъснат през второто полувреме, след като фенове на домакините започнаха да хвърлят предмети по терена и в частност към вратаря на съперника Тибо Куртоа. Напрежението беше високо и заради пословичната ненавист на ултрасите към Винисиус Жуниор.

“Поведението на феновете беше ментална мръсотия. Разочароващо е как може през 2024 година такива хора да ходят по футболните стадиони. Това зло и тази омраза, която те излъчват, нямат място на терена”, коментираха от “бялата” медия.

После каналът на шампионите нападна самите играчи на Диего Симеоне, задето след края на срещата поздравиха запалянковците от въпросния сектор, откъдето дойдоха проблемите:

“Беше жалка картинка да ги видиш как се отправят към тях, за да им благодарят за подкрепата. Това по никакъв начин няма да помогне за ограничаването на този недъг. Не е за вярване да видиш ултраси с маски да слизат на терена. Този сектор с тези фенове съществува отдавна и винаги е така - целият свят вече видя.”

Този път Реал Мадрид ТВ се изказа добре за главния рефер Матео Бускетс Ферер, който спря срещата заради въпросните проблеми. “Беше хубаво да се види как той спазва протокола за такива случаи. Това е стъпка напред в търсенето на решение на тези проблеми”, отчитат журналистите от канала.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти