Крум Савов: Стоичков е номер 1 за всички времена, Бербатов може да се конкурира с Гунди за второто място

Известният журналист Крум Савов гостува в подкаста на Sportal.bg, където говори по различни теми. Създателят на "Спортен свят" заяви, че Христо Стоичков е най-големият български футболист за всички времена и нареди топ 3 с най-великите.

"Въпреки че като човек не го харесвам, никога не съм го крил, винаги съм оценявал това, което прави Стоичков. Гласувал съм за него и за Футболист на годината, и за всички времена. Може би в тройката ми за най-великите бих сложил Бербатов все пак. На мястото на Христо Бонев. Айде да се конкурира на второ място с Гунди, но няма база за сравнение, защото онзи човек така и не излезе зад граница. Докато Бербатов имаше шанс и късмет да играе във велики клубове, визирам най-вече Манчестър Юнайтед. Плюс титли, купи и голмайсторски приз в най-силния шампионат. Включително и абсолютен рекордьор по голове за националния отбор.

Но там на него винаги ще му остане този минус и разочарование, че той си тръгна от националния отбор и не даде логично или адекватно обяснение. Или достатъчно авторитетно, за да оправдае хода му. Ако са само лични причините му - Лечков, разочарование, медиен натиск, не го приемам. Ако има по-дълбоки причини, за които съм чувал - например, че не е бил съгласен да играе в уговорени мачове на националния отбор, обвързано с черно тото, тогава приемам изцяло. Но да излезе и да го каже", каза Крум Савов в подкаста на Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти