Пиргов отново удари по Ел Голеадор: Не виждам как ще продължа да работя с него

Спортно-техническият директор на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов е категоричен, че след срив в отношенията му със старши треньора на отбора Любослав Пенев, двамата няма как да продължат съвместната си работа. Според него наставникът на пловдивчани не показва заинтересованост в развитието на клуба.

"Не виждам как ще продължа да работя с Любослав Пенев. Старши треньорът трябва с личен пример да покаже отношението си за работата в клуба. Г-н Пенев пристигна с личен автомобил 30 минути преди последния мач. Той почти не искаше да участва в селекцията. Предложени са му 30-40. Не му се занимаваше и беше почти безучастен в селекцията. Предлагаше ми да вземем крило и нападател от Хебър Пазарджик, които не виждам как ще вдигнат нивото на отбора", сподели той в интервю за БНТ.

Шеф на Локо (Пд) с жестока атака по Любо Пенев - Ел Голеадор взимал пари от трансфери

"За мен условията на терена не са проблем. Ако условията в клуба не му харесват, просто можеше да не подписва договор с клуба. Напрежението със сигурност влияе негативно на футболистите. Г-н Пенев не трябваше да излиза с декларация ден преди мач. Има футболисти, които не можем да привлечем заради финансовата рамка на клуба. Трябваше да прекараме повече време с г-н Пенев, за да привлечем точните футболисти. Нивото на отбора е по-високо, отколкото това, което показва в момента. Никой не може да ме убеди, че нямаме качество в отбора. Отборът има много голям потенциал", допълни Пиргов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти