Звездната селекция на ЦСКА - София не успя да превземе "Тича", сериозни пропуски на Исека и Кешерю

Черно море и ЦСКА - София завършиха 0:0 в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора предложиха повече битка и по-малко футбол на препълнения стадион във Варна, а равенството изглежда справедлив резултат.

Все пак и "червените", и "моряците" имаха своите шансове за попадение. Най-чистите от тях се откриха пред Исека и Кешерю, но двамата бяха спрени от вратарите Пламен Илиев и Густаво Бусато.

Наставникът на гостите Александър Томаш отново заложи на изцяло чуждестранна 11-ка, както бе и преди два кръга срещу Локомотив (София). В нея попадна най-новото попълнение Лиъм Купър, който си партнираше с Делова в центъра на отбраната. Това бе дебют за шотландския национал с червената фланелка.

Освен него от първата минута стартираха и част от другите дошли през лятото нови звездни попълнения - Делова, Пинто, Етоо и Локило, а след почивката се появиха Илиан Илиев-джуниър, Исека и Бютучи, но въпреки това футболистите на Томаш не успяха да превземат крепостта "Тича", която не е паднала в 24 поредни шампионатни срещи.Секунди преди началото на мача пък Илиан Илиев извърши принудителна смяна. Ариаш започна вместо контузилия се на загрявката Дробаров.

През първия четвърт час гостите от София държаха по-дълго време топката и опитаха няколко пробива, най-вече чрез Фаетон отляво, но те не завършиха с удар към вратата на "моряците".

Първото положение дойде в 25-ата минута и то отиде в актива на ЦСКА - София. "Червените" спечелиха право да изпълнят корнер. Вион центрира на близката греда, Линдсет закачи топката леко с глава, която излезе в аут опасно близо до лявата греда.

След половин час игра Пашеко центрира отдясно, топката рикошира от крака на Пинто и придоби парабола, която се отправи към задната греда, но Делова изчисти в корнер преди играч на варненци да я прати в мрежата. След неговото изпълнение Димов стреля с глава в аут.

В 33-ата минута "червените" не изчистиха по най-добрия начин, тъй като пратиха топката в краката на Ариаш. Халфът шутира 18-19 метра, но Бусато спаси.

В 41-ата минута и Локило отправи удар, но от 25 метра, а Илиев улови. Малко след това, в даденото от рефера продължение на първата част, добра атака отдясно на Черно море завърши с центриране по земя. То предизвика сериозно разбъркване, но в крайна сметка Пашеко игра с ръка и последва фал за "червените".

На почивката Томаш извърши две промени. Илиев и Бютучи се появиха на терена за сметка на Локило и Фаетон.

След час игра Илиев овладя пред наказателното поле на домакините и шутира с десния крак, но в ръцете на варненския страж.

Секунди по-късно Дончев, Кешеру и Паис влязоха на местата на Иса, Пашеко и Ариаш. За ЦСКА - София пък влязоха Исека и Хайнц за сметка на Коялипу и Линдсет.

В 71-ата минута Исека изскочи фронтално сам срещу Илиев и реализира, но реферите отмениха попадението поради засада на нападателя. Той бе стъпил с единия крак в половината на съперника при старта за спринта, докато отбраната на "моряците" бе изцяло преди централната линия, а ВАР потвърди решението на съдиите.

След подновяване на играта, в 73-ата минута Дуду настигна топката на аутлинията и я върна за Сула, който отправи опасен удар от 8-9 метра, но Бусато изби.

Гостите отговориха с опасен изстрел на Бютучи в 76-ата минута, но и Илиев отрази. Само 120 секунди по-късно Исека получи отличен дълъг извеждащ пас от Етоо. Таранът овладя добре на гърди и се озова фронтално сам срещу вратаря, но стреля слабо и Илиев улови.

В ответната атака същото стори и Кешерю. Румънецът се измъкна майсторски от Купър и от близка дистанция стреля в тялото на Бусато.

В 84-ата минута Илиев без проблем улови шут на Бютучи от фал.До края на срещата двата състава опитаха да спечелят трите точки чрез гол от статично положение, но отбраните се справиха с по едно изпълнение на корнер и мачът приключи при 0:0.

ЧЕРНО МОРЕ - ЦСКА - СОФИЯ 0:0

ЧЕРНО МОРЕ: 33. Илиев, 3. Атанасов, 88. Арияш, 6. Попов, 15. Мартин, 27. Димов, 71. Панайотов, 11. Дуду, 23. Пашеко, 10. Сула, 9. Иса

ЦСКА - СОФИЯ: 1. Бусато, 15. Вион, 5. Делова, 6. Купър, 18. Пинто, 26. Кареасо, 99. Етоо, 22. Локило, 10. Линдсет, 11. Фаетон, 77. Коялипу

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти