Кипиегон блестя на турнира "Атлос", загуба за олимпийската шампионка на 200 метра

Олимпийската шампионка от Кения Фейт Кипиегон спечели бягането на 1500 метра на новия женски турнир по лека атлетика "Атлос", проведен в Ню Йорк за първи път. В същото време бронзовата медалистка от Париж Британи Браун победи олимпийската шампионка Габи Томас в бягането на 200 метра, предаде Ройтерс.

Състезанието е създадено от предприемача Алексис Оханиан, като целта му е да събира постоянно елита в женската атлетика. Шампионките във всяка дисциплина печелят по 60 000 долара, като това е два пъти повече от Диамантената лига.

Кипиегон, която спечели трета поредна олимпийска титла в Париж, затвърди статута си на кралица на дългите разстояния, като завърши на 1500 метра за 4:04.79 минути. На повече от секунда зад нея завърши Дирибе Велтеджи от Етиопия, а кенийката Сюзън Еджоре-Сандърс завърши трета.

Габи Томас водеше на 200 метра по последните 50 метра, когато беше изпреварена от Браун, която завърши с 22.18 секунди. "Чувствам, че спортът се променя и съм щастлива да съм част от това", коментира Браун. "Това е ново състезание и ние правим нещо ново", добави американката.

Мари Жозе Та Лу-Смит от Кот д'Ивоар спечели спринта на 100 метра с 10.98 секунди, като Британи Браун остана втора в тази дисциплина с изоставане от седем стотни.

Олимпийската шампионка Марилейди Паулино от Доминиканската република спечели бягането на 400 метра с време от 49.59 секунди, докато Джасмин Камачо-Куин спечели бягането на 100 метра с препятствия за 12.36 секунди, само две седмици след като спечели и финала на Диамантената лига.

Сребърната медалистка от Париж Тсиге Дугума от Етиопия стана шампионка в бягането на 800 метра с време 1:57.43 минута.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти