Капитанът на Черно море: Срещу ЦСКА винаги е тръпка! Иван и Джуни са наши момчета, но на терена няма компромиси

Капитанът на Черно море Даниел Димов даде интервю пред Sportal.bg на стадион "Тича", където в събота "моряците" на Илиан Илиев ще посрещнат ЦСКА - София на Александър Томаш. Централният защитник говори както за предстоящата битка с "червените", така и за отминалото дерби със Спартак (Варна).

"Мачовете с ЦСКА са винаги с тръпка. Този няма да направи изключение. Очаквам да се получи един добър двубой, има какво да покажем един на друг. Очаквам стадионът отново да се напълни и да вземем добър резултат. Дербито със Спартак за нас е мачът на годината, знаете какво значение има този мач за нашите фенове. Спечелихме с добра игра, можехме да се поздравим и с по-голям резултат. Мачът е минал и емоциите ги оставяме настрана, концентрираме се за мача с ЦСКА, имат сходни неща от играта заради треньора. Изпълнителите на ЦСКА са на доста високо ниво, очаквам доста по-динамичен двубой.

Всеки мач е важен и всеки мач носи три точки, излизаме концентрирани и мобилизирани. Не ги познавам толкова добре техните играчи и не ме интересува толкова техният отбор, гледаме нашата си къщичка. Ако играем добре, нещата ни се получават. Знаем, че са класни футболисти, имат добър треньор, играят офанзивен футбол с доста подавания, обичаме да играем срещу водещите отбори.

Илиан Илиев и Иван Дюлгеров са наши момчета, от нашата школа, семейни приятели, близки хора, но на терена компромиси няма. Приятелството остава извън терена, искам да им пожелая успех, няма да е лесна тяхната стъпка. В такива отбори знам, че не се случват бързо нещата, както може би им се иска. Да са здрави и търпеливи. В тези отбори трябва повече търпение. Щом Иван е решил да отиде в ЦСКА, за него това е било най-доброто. И той, и Джуни нека бъдат търпеливи, ще им се получат нещата. Интригата за първите места ще е по-голяма, ще има битка до последния кръг. За да имаме добра лига, трябва да имаме добри условия. Няма как от днес за утре да се случат нещата. Мисля, че вариантът с 16 отбора е оптималният на този етап. Голямо благодаря на феновете на Черно море, чувствахме се като домакини на негостоприемен стадион", сподели Даниел Димов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти