Флик говори за вратарския проблем в Барселона и дали ще даде почивка на Ямал

Наставникът на Барселона Ханзи Флик говори пред медиите преди утрешния мач на каталунците - домакинството срещу Хетафе. Логично централни теми бяха тежката контузия на титулярния вратар на “блаугранас” Марк-Андре тер Стеген и дали ще бъде привличан негов заместник още сега.

Иняки Пеня се справя много добре, също и в предсезонната подготовка. Той работи много усилено, за да бъде тук. Съсредоточен е и е готов да играе. Уверени сме в себе си, но трябва да гледаме и какво правим, защото играчите  са много млади. За момента не се чувстваме под напрежение и се доверяваме на Иняки, започна Флик, който на два пъти прекъсваше пресконференцията заради силна кашлица.

Тер Стеген претърпя успешна операция

Трябва да разгледаме опциите, с които разполагаме, а в момента нямаме напрежение. Ще видим какво ще се случи. Ще разговаряме с Луис де ла Фуенте, който дълги години е тренирал вратари от световна класа. Той ще бъде първият човек, с когото ще разговарям“, продължи Флик.

За утрешната среща с Хетафе, специалистът каза: “Ще трябва да направим различни неща, може да направим ротации. Всеки мач е различен и трябва да се адаптираш. Анализирахме мача с Виляреал и можем да подобрим доста неща. Искаме да играем добре, също и заради феновете,  мисля че се завръщаме след 25 дни у дома и очакваме с нетърпение“.

Флик говори и за младата звезда на каталунците Ламин Ямал: “Следим всички данни за играчите в момента не смятаме, че той трябва да почива. Той се справя много добре. Ще видим, но не мисля, че има нужда от почивка. Играем у дома, трябва да започнем с добър отбор на терена, а това, което прави Ламин, е невероятно. Той е невероятен с топката, не е лесно да се защитаваш срещу такива като него. Той може да бъде най-добрият в света, качеството няма нищо общо с възсрастта. Останалите играчи също се справят много добре”.

Не съм изненадан от представянето на Левандовски, стилът, който предлагаме, му дава много възможни за гол. Роналд Араухо напредва добре, можем да го очакваме скоро, но не знам точно кога. Много е хубаво да разполагаме с него”, завърши наставникът на Барселона.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти