Флик: Играем рисковано, но това ни носи успех

Старши треньорът на Барселона Ханзи Флик остана много доволен от показаното от каталунците в мача срещу Виляреал, спечелен с 5:1.

“Прекрасен мач и за двата отбора, истинско зрелище. Поздравявам моите футболисти. Виляреал създаде немалко положения. Нашата цел е да действаме компактно и да притискаме съперника, това е стилът ни. Засега се справяме. Рисковано е, но до момента ни носи успех”, изтъкна Флик.

Рафиня играе много силно от първия ден. В негово лице виждам футболист, който дава всичко от себе си за отбора. Той се старае много в играта без топка и помага в защита. Чудесно е, че го имаме, както и Левандовски и Ямал”, сподели наставникът на Барса.

Барселона отчая пореден съперник в Ла Лига, но си тръгна сериозно притеснен

“Важното е да играем като отбор и футболистите да си помагат на терена. Харесва ми старанието на играчите и отдадеността им. Изпитвам удоволствие да ги тренирам. Виляреал е тим, който никога не се предава, но ние търсехме още и още голове. Това искам: да оказваме натиск върху съперника през всички 90 минути”, обясни Флик.

“Съжалявам за контузията на Тер Стеген. Не искам да казвам повече по въпроса. Още не съм говорил с него”, добави германският специалист.

Още от Футбол свят

Виж всички