Генчев: Доволен съм от победата, но игрово бяхме далеко от това, което искам да виждам

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев говори след победата на своя тим над Славия. “Сините” се наложиха с 1:0 като гости, но специалистът не остана доволен от играта на своя отбор.

Левски превзе "Овча Купел" и отново се изравни на върха

“За днес беше важно да вземем три точки, защото играхме срещу добър отбор. Славия е в челото по важни показатели, но чисто игрово бяхме далеко от това, което можем и очаквах да покажем. Най-хубавото е, че взехме три точки. Липсваше ни контролът на топката, подаванията, а по-скоро разчитахме на статичните положения.

За всеки един отбор статичните положения са важни. Ние имаме играчи, които са много добри във въздушните двубои и се стараем да ги използваме по най-добрия начин. Има какво да се желае чисто игрово. Ще поздравя играчите, но има много поуки, които трябва да си извадим и да се поправим.

Със сигурност е важно един отбор да има добър синхрон. Цунами днес игра на неприлична позиция, стара се, но се видя, че не му е удобно. Усети се липсата на Охене, Макун се справи много добре, но не е готов за 90 минути. Предпочетох да не рискувам неговото здраве.

На всеки един футболист казвам, че е важно да се доказва. За мен отборната игра е най-важна и всеки трябва да се съобразява с изискванията. Джавад се справи много добре по време на тренировките през седмицата и се включи добре днес.

Темпото трябва да увеличим значително за двубоя с Арда. Това, което показахме като игра и агресия срещу ЦСКА 1948, беше близко до това, което аз искам. Пред домакинската публика трябва да изглеждаме различно”, заяви Генчев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти