Карлос Охене пропуска дербито със Славия

Футболистът на Левски Карлос Охене няма да вземе участие в гостуването на Славия поради контузия. 31-годишният полузащитник все още не е възстановен след увреждане на коляното и ще пропусне мача на стадион „Овча купел“ в неделя.

Травмата му се влоши по време на последния мач срещу ЦСКА 1948 (4:2), което наложи неговата смяна на полувремето. На негово място в игра се включи Клемент Икенна. Охене може да се наложи да претърпи операция, за да се възстанови напълно, но все още не е ясно дали тя ще бъде извършена скоро, или ще се отложи за зимната пауза.

Левски и Ботев (Пловдив) си харесаха новата звезда на Хебър

Ако операцията бъде отложена за зимата, може да се наложи Охене да влиза само в най-важните мачове на тима до тогава, пише “Мач Телеграф”.

Треньорът на Левски Станислав Генчев пък се колебае кого да постави на позицията на Охене пред защитата в двубоя срещу Славия. 21-годишният Икенна, който го замести в Бистрица, не успя да убеди, че е готов за по-отговорна роля. Генчев обмисля дали да не заложи на капитана Вандерсон Цунами, който игра на тази позиция в края на мача с ЦСКА 1948.

Ако това стане, Кристиан Макун ще бъде поставен като трети централен защитник. Венецуелецът все още не е в най-добрата си форма, но показа стабилна игра при своя дебют в Бистрица. Вероятността Охене да се възстанови навреме за мача в неделя е минимална.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти