Джошуа преди битката с Дюбоа: Искам да покажа своя гладиаторски дух

Професионалният боксьор Антъни Джошуа иска да демонстрира своя "гладиаторски дух" в съботния двубой в тежка категория срещу Даниел Дюбоа. Двамата ще се бият на 21 септември за титлата в тежка категория на Световната боксова федерация (IBF).

Джошуа взе участие в публична тренировка на стадион "Уембли" и не крие желанието си да стане трикратен световен шампион.

Говорейки пред Sky Sports, Джошуа каза: "Чувствам се сякаш съм готов за мача. Просто трябва да сложа ръкавиците си и мога да се бия днес."

"Няма емоции, просто съм тук. Очаквам повече медии, повече говорене, повече тренировки и най-важното - да изляза на ринга, показвайки на 96 000 души своя гладиаторски дух", коментира още британският боксьор.

Джошуа беше придружен на ринга от членове на първия си аматьорски боксов клуб Finchley ABC.

"Това означава всичко, за това става въпрос - отваряне на врати за хора, както те направиха за мен. Това е голямата сцена, те са момчетата и момичетата от моя клуб", добави той.

Даниел Дюбоа изглежда по-тежък в седмицата на битката, отколкото при предишната си победа над хърватина Филип Хъргович.

27-годишният британец, който получи овакантения колан на IBF от Олександър Усик, ще се опита да запази титлата в мач, който обещава да бъде много тежък и пред разпродадени трибуни.

"Страхотно е. Готов съм да се бия и в момента съм на добро място. Всичко това е част от ритуала преди двубоя и просто трупам енергия за събота. Знам, че трябва да премина на друго ниво - моето най-добро и нямам търпение за предизвикателството в събота. Готов съм да се бия", категоричен бе Дюбоа.

Сблъсъкът Джошуа - Дюбоа ще се проведе в събота (20.09). Очаква се боксьорите да се качат на ринга на "Уембли" около 23:45 часа.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти