Салиба: Искаме да спечелим срещу Ман Сити, но срещата в неделя няма да сложи край на битката

Френският стълб в защитата на Арсенал Уилям Салиба заяви, че той и неговите съотборници ще направят всичко възможно, за да спрат Ерлинг Холанд, както го направиха и през миналата година. Лондончани гостуват на шампиона Манчестър Сити тази неделя в 18:30. Норвежецът започна по много впечатляващ настоящия сезон, успявайки да отбележи 9 гола в едва 4 мача. Въпреки това Салиба настоя, че Холанд може да бъде спрян, но това няма да има никакво значение, ако “артилеристите” не продължат да печелят и всички останали двубои. Арсенал е втори в класирането на 2 точки именно от “гражданите”.

Сака и Калафиори подновиха тренировки преди мача с Аталанта

“Той е страхотен играч, един от най-добрите в света и срещу него се играе трудно, но миналата година дадохме всичко от себе си да го спрем и успяхме. Той не вкара. Разбира се, че искаме да се борим с Манчестър Сити, както го направихме в предходните два сезона, и знаем, че трябва да направим повече. Но трябва да се борим и срещу останалите отбори, защото не става въпрос само за Сити. Ако спечелим срещу тях, но не успеем срещу други, то тогава тази победа няма да означава нищо. Така че, разбира се, искаме да спечелим през уикенда и ще дадем всичко от себе си за това, но този мач в неделя няма да сложи край на нищо,” обясни Салиба.

Арсенал успя да спечели през миналия уикенд срещу големия си съперник в северен Лондон Тотнъм. Срещу “гражданите” обаче е много вероятно те отново да не могат да разчитат на своя капитан Мартин Йодегор.

Още от Футбол свят

Виж всички