Астън Вила нямаше проблеми с Йънг Бойс за първата си победа в елита на Европа от 41 години

Астън Вила спечели първата си победа в европейския елит след 41 годишно чакане. Това се случи, след като носителят на КЕШ от 1982-ра година спечели с 3:0 гостуването си на Йънг Бойс в своя дебют в Шампионската лига. Тимът на Унай Емери игра много убедително и уверено и напълно заслужено спечели с голове на Юри Тилеманс (27'), Джейкъб Рамзи (38') и Амаду Онана (86'). Бирмингамци отбелязаха още две попадения, които бяха отменени от българския съдия Георги Кабаков след намесата на ВАР заради игра с ръка. Следващият двубой на Астън Вила в ШЛ е домакинство на Байерн (Мюнхен).

Не пропускайте! Гледайте на живо едновременно всички голове от Шампионската лига

Швейцарският шампион стартира много лошо този сезон и все още няма победа в първенството, заемайки последно място след шест кръга. За сметка на това Астън Вила продължава да се представя силно, като до момента има три победи и само една загуба във Висшата лига, с което заема пето място във временното класиране.

Унай Емери заложи на същия стартов състав, който започна при обрата над Евертън през уикенда. Леон Бейли се завърна в групата, но остана на пейката за началото. Джон Дюран, който вкара изключителен гол срещу "карамелите", също бе там. Атаката се водеше от Оли Уоткинс, който пък отбеляза две попадения през уикенда.

В състава на Йънг Бойс имаше пет промени в сравнение с мача с Купата на Швейцария срещу Вьове Юнайтед. Хаджам, Зукру, Коли, Лаупер и Ганвула стартираха днес.

Домакините атакуваха по-опасно в първите минути, въпреки че Вила имаше леко предимство по отношение на притежанието на топката. Мартинес направи две спасявания до 12-та минута, но в двете ситуации аржентинецът не бе затруднен особено.

Около 25-ата минута Астън Вила се задържа малко повече в половината на Йънг Бойс и това бързо даде резултат. Дин изпълни късо корнер към Макгин, който центрира към далечната греда. Там Тилеманс се оказа свободен, спря си топката и стреля по диагонала.

Пет минути след това гостите имаха страхотен шанс да удвоят, след като Тилеманс изведе Уоткинс, който се откъсна зад отбраната, но стреля много неточно.

Вторият гол за Астън Вила обаче бе факт в 38-ата минута. Роджърс влезе в наказателното поле и опита подаване по земя, което бе пресечено. След това обаче Камара реши да върне към вратаря нескопосано. Роджърс го изпревари и бе препънат от него, но Рамзи стигна до топката и я прати отблизо в далечния ъгъл за 0:2.

В 43-тата минута Уоткинс прати топката за трети път във вратата на домакините. Той получи от Рамзи и стреля. Първият му удар бе блокиран, но при втория английският национал бе точен. След намесата на ВАР обаче Георги Кабаков отмени гола заради игра с ръка на нападателя.

През второто полувреме гостите продължиха да играят по-добре и с още по-голямо самочувствие. В 64-тата минута Фон Балмос се намеси добре, спасявайки удар на Рамзи. Мартинес пък спаси изстрел на Ганвула.

В 78-ата минута появилият се като резерва Джон Дюран се разписа с много точен удар от границата на наказателното поле. ВАР обаче отново се намеси и повика Георги Кабаков на монитора заради това, че преди гола Онана, който асистира на Дюран, овладя топката с тъка. Така българският рефер отмени втори гол на Астън Вила днес.

В 86-ата минута обаче нямаше причина за намесата на реферите и гостите официално вкараха третия си гол след страхотен удар на Амаду Онана от около 30 метра, след който топката бе много прецизно насочена в ъгъла.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти