Бивш играч на Спартак (Варна) подсили Етър

Георги Бабалиев е най-новото попълнение на Етър. съобщиха официално от клуба. Двете страни подписаха днес договор и бившият футболист на Спартак (Варна) се присъединява към "виолетовите", като на него се разчита да раздвижи сериозно атаката.

Георги Бабалиев е роден на 14 май 2001 г. в Карнобат, играе като външен халф. Юноша е още на Черноморец (Бургас) и на Лудогорец. Играе във Витоша (Бистрица) и Локомотив (София), а от 2021 г. става футболист на Спартак (Варна), като дебютира при победата с 3:1 над Нефтохимик. С варненския тим има 51 мача и 7 гола, а от началото на 2023 г. една година играе за Арарат (Ереван), след което през тази пролет се завръща в Спартак. Играл е за националния отбор на България U16, U17 и U18.

"Играя като ляво и дясно крило и се радвам, че кариерата ми продължава в Етър. Гледал съм мачове на тима, наясно съм, че в момента не се намира на позицията, на която трябва да бъде. Затова съм тук да помогна. Надявам се на бърза адаптация и да помогна с всичко, което е по силите ми", заяви след подписването на договора Георги Бабалиев. В Етър той ще носи фланелката с №11.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти