Кристъл Палас се възстанови от два гола пасив, за да стигне до домакинска точка срещу Лестър

Кристъл Палас и Лестър завършиха наравно 2:2 в мач от четвъртия кръг на Премиър лийг. За всеки един от двата отбора това бе равенство, като всеки от тях ще продължи да търси първия си успех за кампанията в следващите срещи. Гостите взеха солидна преднина от две попадения чрез Джейми Варди (21’) и Стефан Мавидиди (46’), но два гола на Жан-Филип Матета (47’, 90’) донесоха точката на “орлите”.

Противниците започнаха много енергично и в търсене на ранна преднина и само в рамките на първите двайсет минути си размениха няколко не лоши ситуации. Новото попълнение Еди Нкетия пропусна на два пъти да отбележи за Кристъл Палас, а бившият играч на лондончани Джордан Аю не успя да се разпише за гостите. В типичния си стил Джейми Варди догони дълго подаване в предни позиции, справи се с бранител и в крайна сметка реализира за 1:0. Ситуацията на терена не се промени особено, а двата отбора продължиха да се атакуват доста интензивно. Гостите вкараха второ попадение в началото на втората част, когато този път футболистите на Лестър се възползваха от няколко последователни грешки и в крайна сметка Мавидиди реализира.

Домакините от Кристъл Палас успяха да намалят изоставането си още в следващата атака чрез Жан-Филип Матета, който се възползва от подаване отляво. Домакините продължиха да играят добре в офанзивен план и в търсене на изравнително попадение. Отново бяха направени няколко поредни пропуска, за да се стигне до добавеното време, когато дузпа за тях бе реализирана от Матета за крайното 2:2. По този начин и двата отбора спечелиха втората си точка за кампанията, но ще продължат да търсят първата си победа.

Още от Футбол свят

Виж всички