Зидан си припомни за шегите в Реал М, най-красивия си гол и гостуванията на Ливърпул и Ман Юнайтед

Легендата на Реал Мадрид Зинедин Зидан взе участие в специално видео за клубната телевизия, което е с цел да се популяризира третия екип на европейския клубен шампион през този сезон, на който именно французинът е рекламно лице.

След като Зидан похвали въпросния екип, интервюиращият му показа две от титулярните фланелки на Реал Мадрид от миналото на великия халф в клуба. Първата се оказа от последния му двубой за мадридчани, който беше домакинство срещу Виляреал. “Това беше последният ми мач и беше емоционално, защото на “Бернабеу” бяха моето семейство и приятелите ми. Така че да, помня го, това беше специален двубой”, спомни си Зизу. Втората фланелка пък беше от сезон 2015/16, когато Зидан за първи път триумфира в Шампионската лига като наставник на Реал Мадрид. “Да спечелиш Шампионската лига с бялата фланелка… няма нищо по-голямо. Няма как да надминеш това”, заяви той, щом разпозна екипа.

След това французинът се върна към периода си като футболист на “Кралския клуб”, когато беше част от звездния състав, известен като “лос галактикос”. “Имахме съблекалня, пълна с много добри играчи, които също така се шегуваха помежду си. Роналдо, Роберто Карлош, Дейвид Бекъм… Това са хора, на които не им личи, но всъщност доста се шегуват. Имаше много майтапи помежду ни. Това беше един много прекрасен период за нас и за мен”, сподели той.

Накрая интервюиращият му зададе три въпроса, питайки го за най-красивия му гол, за любимите му стадиони, на които е гостувал, и за миризма, която му харесва. “Най-хубавият и важен мой гол е този срещу Байер (Леверкузен) във финала на Шампионската лига. Освен това ми липсваше само тази цел - да спечеля турнира. Знам, че изборът ми не е оригинален, но… Харесваше ми да играя на стадионите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед, защото направихме впечатляващи мачове с тези два отбора. Има още един стадион, на който обичах да играя - този на Марсилия. А топ, топ, топ стадионът е “Бернабеу”. За мен този терен е номер 1. Хората, стадионът, всичко… Историята, която има този клуб… е най-добрата. Що се отнася до миризмата, за да не излизаме от футболната тематика, ще кажа тази на мократа трева”, отговори Зидан.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти