Сан Марино записа първа победа от 20 години

Сан Марино записа историческа победа в домакинството си на Лихтенщайн от Лига "D" в Лигата на нациите. Домакините на стадион "Олимпико" в Серавале спечелиха с 1:0, записвайки първия си успех в официален мач от 20 години насам. Преди това тимът бе в рекордна негативна серия от 140 мача без успех на сметката си.

А победата не дойде никак лесно. Лихтенщайн дори пръв можеше да поведе в резултата, но гол ва Луке Нотаро в 30-ата минута бе отменен заради засада след намесата на ВАР.

Звездният момент за домакините дойде в 53-тата минута. Големият герой бе Нико Сенсоли, който се възполза от лошо излизане на вратаря, изпревари го и достигна до топката преди него, за да я прати в опразнената врата за 1:0.

Това се оказа и победният гол за Сан Марино, а след края на мача публиката на стадиона избухна в бурна радост. Така тимът записа първи три точки в групата. Сега и за двата тима предстоят срещи с третия тим в групата Гибралтар, като Лихтенщайн гостува там на 8 септември, докато Сан Марино ще трябва да почака за визитата си, която е на 10 октомври.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти