Куриозни автоголове украсиха Осасуна - Селта

Тимът на Осасуна постигна втора победа през сезона в испанския шампионат, след като на свой терен надви Селта с 3:2 в мач от четвъртия кръг. Така отборът се съвзе след тежкото поражение с 0:4 от Жирона преди дни. За състава от Галисия пък това е втора поредна загуба, но пък Яго Аспас и компания имат и два успеха.

Сблъсъкът изглеждаше решен след 62-рата минута, в която Осасуна вече водеше с 3:1. Малко преди края гостите дори останаха с човек по-малко, но независимо от това авансът на домакините беше намален и се стигна до напрегнати последни няколко минути.

Енцо Бойомо даде аванс на Осасуна в 21-вата минута, но само осем по-късно Селта изравни чрез Борха Иглесиас, който реализира на празна врата след майсторски пробив и асистенция на Оскар Мингеса.

Ключовият момент за развоя на двубоя дойде в края на първата част, когато защитникът Карлос Домингес си заби автогол при стремеж да се пребори за топката с Аймар Орос. Включване в атака на левия бек на памплонци Абел Бретонес в 62-рата минута донесе третото попадение за домакините и нещата като че ли вече бяха ясни.

Дойде 86-ата минута, в която резервата на Селта Алфонсо Гонсалес вдигна опасно високо крак и удари съперников футболист в главата, заради което получи директен червен картон.

Това обаче не беше краят, защото в началото на добавеното време неразбирателство между вратаря на Осасуна Серхио Ерера и Мой Гомес доведе до автогол на втория.

В оставащите няколко минути домакините все пак не допуснаха изравняване.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти