Мареска: Сега трябва да продаваме, за да решим икономическия проблем

Основната цел на Челси до затварянето на трансферния прозорец е да продаде играчи, за да може да балансира финансите си, заяви мениджърът Енцо Мареска. Лондончани са доста активни на пазара, откакто американският собственик Тод Бьоли пое управлението преди две години. Клубът от Западен Лондон е похарчил над 200 милиона британски лири за 12 нови попълнения този сезон, включително Педро Нето, Жоао Феликс, Киърнан Дюсбъри Хол и Филип Йоргенсен. Челси продаде Конър Галахър на Атлетико Мадрид, а защитникът Ян Маатсен се присъедини към Астън Вила, но те все още имат регистрирани над 40 играчи, заради което са изложени на риск да нарушат правилата за печалба и устойчивост на Висшата лига.

"Целта е да се реши икономическият проблем по отношение на продажбата на играчи. Оттам нататък се опитваме да дадем всичко от себе си и да видим докъде ще стигнем", каза Мареска пред клубния сайт.

Опитите на Челси да продаде играчи са повече от ясни, след като английските национали Рахийм Стърлинг и Бен Чилуел са сред групата от повече от 15 футболисти, които не тренират с първия отбор и няма да бъдат част от плановете на лондонския клуб за настоящия сезон.

"Никой от клуба не ме е карал да се борим за призово класиране във Висшата лига или за място в Шампионската лига", добави италианският специалист. "Искам да видя моите футболисти да играят така, както искам да играят, и да се борим за успех във всеки мач. Искам да виждам ясна идея, когато притежаваме топката, искам много агресивен отбор. Най-важното е да бъдем по-добри във всеки един двубой", завърши Мареска.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти