Олимпийската шампионка на 100 м Джулиън Алфред искала да се откаже от спорта

Олимпийската шампионка на 100 метра от Париж 2024 Джулиън Алфред в момента е сред водещите имена в световната атлетика, но е преминала през много трудности, докато стигне до тези успехи. И зад тях стои вярата на нейната майка в нейните възможности.

Още като малка тя разкрива спортния си потенциал и нейните родители виждат възможност тя да се реализира успешно в живота чрез спорта.

Ранната смърт на баща й е съкрушителна за семейството, но силата на нейната майка запазва мечтата на Алфред жива.

“В деня, в който майка ми ме изпрати в Ямайка, плаках толкова много. Бях без семейството и приятелите си и мислех, че трябва да се върна обратно. Стоях със семейството, но ми беше трудно да се адаптирам към новата култура. Исках да се откажа, но продължих да натискам, защото знаех, че предстои нещо добро”, разказа Алфред, която в Париж спечели и сребърен медал на 200 м.

Майката на Алфред взима трудното решение да изпрати дъщеря си в Ямайка, защото вярва, че това е най-доброто място за нея, за да развива потенциала си в спринта. Юсейн Болт, Илейн Томпсън-Хера и Шели-Ан Фрейзър-Прайс са атлетите, които вдъхновяват Алфред да се развива.

Тя обаче страда по дома си и се чувства изолирана в Ямайка: “Не исках да бягам повече”.

Днес обаче Алфред е благодарна на майка си за това, че е вярвала в нейния потенциал: “Тя видя нещо в мен, което аз все още не съм видяла”.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти