Унгарци шокираха Фиорентина в трилър на "Артемио Франки"

Академия Пушкаш поднесе една от сензациите в първите мачове от плейофната фаза на Лигата на конференциите. Унгарският тим изтръгна равенство 3:3 в гостуването си на Фиорентина на "Артемио Франки". Двата тима сътвориха истински трилър като гостите поведоха с две попадения в началото на Ласло Наги (9' - дузпа) и Микаел Сойсало (12'), след това домакините направиха пълен обрат чрез Рикардо Сотил (45'), Лукас Мартинес Куарта (67') и Мойс Кийн (75'), за да бъдат отново шокирани в края на двубоя, когато унгарците се добраха до равенството чрез Войчех Гола (89').

Още в 9-ата минута Академия Пушкаш откри резултата от дузпа, реализирана от Ласло Наги.

Само три минути по-късно Микаел Сойсало бе изведен в наказателното поле и със силен шут по земя разочарова дебютиралият тази вечер за домакините Давид де Хеа - 0:2.

Постепенно Фиорентина се отърси от шока и се хварли в атака. В 44-тата минута късметът обърна гръб на италианците, когато след изстрел на Алесандро Бианко топката се отби от гредата.

Флорентинци успяха да върнат едно попадение в самия край на първото полувреме. Рикардо Сотил овладя в наказателното поле и със страхотен диагонален удар порази вратата за 1:2.

През втората част домакините направиха и пълен обрат. Първо в 67-ата минута Лукас Мартинес Куарта изравни резултата с глава след центриране от корнер.

В 75-ата минута пък Мойс Кийн докара нещата до 3:2. Той получи пас на скорост и със силен шут по земя порази вратата, вкарвайки дебютното си попадение за състава от Флоренция.

И точно когато домакините мислеха, че са си свършили работата, в 89-ата минута отново бяха наказани. При едно центриране от корнер Войчех Гола се извиси и с глава отбеляза за крайното 3:3.

Това със сигурност не е резултатът, който Фиорентина очакваше от този мач и за състава от Флоренция предстои доста нежък реванш след седмица в Унгария. Академия Пушкаш пък показа, че е опасен съперник, който ще опита да създаде още по-големи наприятности на опонента си на свой терен.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти