Валери Свиленов: Хвърляме се за победа, защото е областен финал

Ботев (Ихтиман) приема Рилски спортист в сряда (21 август) от 18:00 часа в областен финал в турнира за Купата на България. В първия кръг жребият отреди ихтиманци да почиват, докато Рилски спортист отстрани Балкан (Ботевград). Победителят от предстоящия областен финал от София Област се включва в следващия кръг за Купата на България, в който се присъединяват и отборите от Втора лига.

Борислав Балджийски няма да може да вземе участие в областния финал за Купата в сряда, а под въпрос ще бъде Веселин Васев.

„Предстои ни много важен двубой срещу Рилски спортист, който няма да е никак лек. Противникът показва добри резултати, но ние се хвърляме на сто процента за победа. Искаме да спечелим, защото все пак е областен финален двубой, а победата ще ни даде право на участие в следващия кръг, в който се включват и професионалните отбори от Втора лига“, коментира Валери Свиленов пред официалния сайт на Ботев (Ихтиман).

„След първите две загуби на старта на сезона, които бих нарекъл нелепи, показахме съвсем друго лице и спечелихме две победи миналата седмица. И то срещу стойностни отбори, каквито несъмнено са Балкан (Ботевград) и Витоша (Бистрица). Победихме Балкан като гост, което няма как да не ме радва. Виждам отбора по-спокоен, има настроение и смятам, че ще бъдем още по-уверени в следващите мачове“, каза още наставникът на ихтиманци.

„Предвид факта, че след този мач за Купата в сряда, следващата ни среща за първенство ще бъде чак на 31 август – имаме пауза от десетина дни, в която няма да имаме двубой, искам да излезем на сто процента и да спечелим“, завърши Валери Свиленов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти