Треньорът на Саяна (Хасково): Приемаме проблемите с вдигната глава, търсим начини да ги преодоляваме

До самия финал на миналия сезон на Югоизточната Трета лига, Саяна (Хасково) беше на крачка от изкачване в професионалния футбол. Не успя обаче да я направи. Този неприятен за отбора момент обаче, не сломи амбициите му. Напротив, останаха всички футболисти, подсилиха го и играчи от професионалния футбол. И когато това стана факт, очакванията, както в Хасково, така и при съперниците гласяха, че Саяна ще е основен фаворит в битката за първото място през новата кампания. Тя обаче започна катастрофално за тима. Статистиката – три мача, една точка, нула победи, нула вкарани голове.  

В интервю пред Sportal.bg треньора Живко Желев коментира неприятната ситуация.

Гигант повали Саяна

- Господин Желев, какво става със Саяна (Хасково)? Имате ли обяснение за слабия старт?

- Отдавам го на съвкупност от проблеми. Дължи се и на миналия сезон. В него изразходвахме доста сили, но не постигнахме крайната цел – спечелване на първенството. Не започнахме както трябва настоящия сезон. Мудното ни представяне срещу Гигант в Съединение можем примерно да оправдаем с предстартова треска. На фона на играта ни обаче, в следващите два мача – срещу Свиленград и Атлетик (Куклен), спокойно можеше да победим с изразителни резултати. Като не вкарваме голове обаче страдаме. Това последното тежи на момчетата и става по-трудно. Аз обаче вярвам на играчите си. Категоричен към, че са добри футболисти. Доминирахме в последните два мача, което е достатъчен показател за класа. Сигурен съм, че ще излезем от кризата.

- През миналия сезон, футболистите ви вкараха 97 гола в 38 шампионатни двубоя, което е по две и половина попадения средно на мач. Сега обаче не са реализирали от началото на първенството – три поредни мача.

- Не играем добре и вероятно това е една от причините. Липсваше ни и късмет. От последните две срещи трябваше да имаме поне десет гола в сметката си. Ще започнем и да вкарваме. Убеден съм. Както вече заявих имаме силни футболисти.

ФК Свиленград с победа в Хасково

- Неуспешната атака на първото място от миналата кампания, дали пък не е предизвикала разочарование, което отбора ви още не е преодолял?

- Със сигурност има разочарование. Този отбор го градим от години. Движихме се възходящо – класирахме се в призовата тройка на първенството, два пъти играхме финална четворка за купата на Аматьорската лига. Свикнали сме обаче, Саяна да е в ролята на фаворит. Няма да се снижаваме. Приемаме проблемите с вдигната глава, търсим начини да ги преодоляваме.

Ново солидно попълнение в Саяна, край на селекцията

- Каква е обстановката в отбора?

- В този труден за нас момент, чуваме негативни коментари към мен и футболистите. Просто не им обръщаме внимание. Също както и когато ни хвалеха след успешните игри на отбора. Свикнали сме и с едното и другото. Имаме изключително здрав колектив. Това последното винаги е било сред основните ми изисквания. Доволен съм, че сме го постигнали. Именно сега в този труден момент си пролича ясно колко сплотен отбор сме. Това няма как да не ме радва.

- Витаят слухове обаче за евентуален нов треньор на Саяна (Хасково) …

- Това е от приоритета на ръководството на нашия клуб. Спокоен човек съм и не се притеснявам от подобни приказки. Досега винаги съм имал подкрепата на ръководството, което ми е предоставило пълен картбланш да работя спокойно. Няма треньор, чиято цялостна кариера да е преминала неизменно в един клуб. Що се отнася до Саяна, смятам, че към момента в Област Хасково, има два варианта, които са по-добри от мен за треньорския пост. Бих ги приветствал да се случат за успешното бъдеще на отбора. За съжаление обаче е невъзможно да се осъществят сега, защото въпросните специалисти водят по-класни отбори.   

Без голове в Куклен

- Предстои ви двубой с лидера Черноморец (Бургас)?

- Двубой като всеки друг – труден. Всички съперници са еднакво опасни. Никой не излиза на терена за да загуби.

- Целите на Саяна (Хасково) през настоящия сезон?

- След слабия старт, е несериозно да афишираме конкретни цели. Най-важното в момента е да излезем от тежката ситуация. Ще го направим с победа.  

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти