Ман Юнайтед обвърза Бруно Фернандеш до 2027 година

Манчестър Юнайтед официално обяви новия договор на капитана си Бруно Фернадеш. Португалецът се обвърза с клуба до 2027 година, като в контракта има и опция за удължаването му с още една.

29-годишният играч дойде на "Олд Трафорд" от Спортинг (Лисабон) през зимата на 2020 година и бързо се превърна в ключова фигура за отбора. Той има 79 гола и 67 асистенции в 234 мача за "червените дяволи" и неслучано в последните години получи и капитанската лента на отбора. Фернадеш три пъти е избиран за Играч на сезона в клуба.

"Всички знаят каква страст изпитвам към Манчестър Юнайтед. Разбирам важноста и отговорността да носиш тази фланелка, както и нивото на отдаденост и желание, което се изисква тук. Вече имах много специални моменти откакто съм тук: чух как "Стретфорд Енд" пее името ми, отбелязах хеттрик срещу Лийдс, водих отбора към големи европейски вечери на "Олд Трафорд" и видгах трофеи на "Уембли". Но не бих подписал този договор, ако не вярвах, че най-доброто тепърва предстои. От разговорите ми с шефовете и с мениджъра, разбрах колко голямо е желанието на всички да печелим големи трофеи и занапред. Убеден съм, че бъдещето ще бъде позитивно и нямам търпение да водя отбора по този път", заяви Фернандеш след подписването на контракта.

Спортният директор Дан Ашуорт пък сподели: "Бруно се представя на толкова високо ниво, с такова постоянство откакто дойде в Манчестър Юнайтед. Той е брилянтен лидер, който поставя високи стандарти и вдъхновява съотборниците си и щаба да се представят на най-високо ниво всеки ден. Неговата отдаденост към клуба е въплъщение на това какво означава да бъдеш играч на Юнайтед. Той остава основна фигура за всичко, което искаме да постигнем тук и нямаме търпение да постигнем успехите, към които той се стреми".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти