Карлос: Смазах ги! Не съм очаквал нещо повече от конкурентите

Карлос Насар беше щастлив, но не изглеждаше особено изненадан от спечелената олимпийска титла в категория до 89 килограма на вдигането на тежести.

20-годишният Насар триумфира в родния си град Париж, след като отвя конкуренцията с разлика от 14 килограма пред втория Йейсон Лопес (Колумбия), поставяйки и два световни рекорда - в изтласкването и в двубоя.

То донесе второ злато и общо шести медал за България на Олимпиадата във френската столица, а минути по-късно отличията станаха седем след среброто на Боряна Калейн в индивидуалния многобой по художествена гимнастика.

Феноменален Насар! Златото е за България! Световни рекорди!

"Дойдох тук като фаворит. Очакванията определено тежаха и ми олекна, че вече мина това състезание и успях да си застана зад думите. Няма шега, както Казвам, правя това, което казвам, и се прибираме с гордо вдигната глава. Трябва да разберем, че ние сме българи и винаги трябва да говорим със самочувствие. Смазах ги с това, че съм българин, с това, че съм уверен, с това, че съм  силен и цяла страна стои зад гърба ми и ме подкрепя", заяви Насар.



"У дома и стените помагат. Беше хубаво, че състезанието е на мястото, където съм роден. Да бях аз си го наредил така, нямаше така перфектно да го направя. Невероятно е", добави той.

Шампионът Насар: Можех и още, но и това стигна да зарадвам българите

Тежкоатлетът получи подкрепа от трибуните от легендарната българска лекоатлетка и председател на БОК Стефка Костадинова и от бившата футболна звезда Христо Стоичков, а сред публиката имаше стотици българи с национални знамена, които мощно окуражаваха Насар при всеки негов опит.

„Това още повече ми напълни душата. Такава пълна зала, толкова големи хора да дойдат да те уважат. Само да ти е кеф да вдигаш", обясни щангистът.

Той смята, че има още по-големи възможности, след като подобри собствения си световен рекорд в изтласкването с килограм на 224, както и 8 килограма постижението в двубоя на китаеца Ли Дайин от 396 от май миналата година.

"Това е добро постижение, но определено не се спираме дотук. Можеше и още повече от 224, но засега мисля, че това беше предостатъчно. Показах, че мога и победата не е случайна", каза Насар.

"Честно казано, не съм очаквал нещо повече от конкурентите ми. Сега ще се сменят категориите и ще се ориентирам към малко по-интересна категория. Тепърва ще разберем точно какви са, може би ще отида на 94 килограма", добави българинът.

Той посвети титлата на бившия си треньор Илиян Илиев, който почина внезапно в края на 2022 година.

"Този медал е за моя треньор, който загина преди две години. Искам да кажа на цяла България, че той успя, а не аз", каза тежкоатлетът.

Насар си поставя високи цели и иска да печели всяко състезание в което участва.

"Мотивират ме хората зад гърба ми, пълните зали, хубавите думи и усмивката на лицата на хората, след като видят моята победа. Докато ме наричат наш, аз ще бъда шампион", каза още той.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти