Онана: Бъдете подготвени, защото ще поемам много рискове

Вратарят на Манчестър Юнайтед Андре Онана предупреди феновете на отбора, че предстоящия сезон често ще поема рискове. Стражът имаше проблеми в някои ситуации, когато трябваше да изнася топката с крак. Той обаче заяви, че рисковете, които ще поема целия отбор, ще бъдат още по-големи.

“Ще виждате подобни неща, защото ще поемам много рискове. Мога да ви го кажа предварително. Бъдете подготвени, защото този сезон ще е така. Ще се наслаждам още повече, когато започне сезонът”, сподели Онана.

“Най-добрите отбори в света поемат рискове. Изнасят топката от вратаря, възползват се от ситуации, когато има един на един или когато съперникът пресира с трима или четирима. За мен е важно да осъзнаваме тези неща и да взимаме най-доброто решение за отбора. Аз ще поемам голяма отговорност”, допълни той.

Първият сезон на Онана на “Олд Трафорд” бе на върхове и падения. Той имаше много силни мачове с поредица от впечатляващи спасявания, но имаше и поредици от грешки, като някои от най-големите бяха в Шампионската лига. 28-годишният вратар очаква да е по-постоянен този сезон, но заяви, че няма проблем да поема критиките.

“Да бъдеш играч на Манчестър Юнайтед - когато не печелиш, е нормално да получаваш критики, защото, в крайна сметка, това е част от работата. Аз пристигнах като най-добрият вратар в света и е нормално да не ми спестяват нищо, защото очакват много от мен, но в същото време получавам и любов. Трябва да балансираш това, а критиките понякога са полезни, защото те карат да погледнеш назад върху нещата, които не си направил както трябва”, каза още Онана.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти