Паралелно Атлетико Мадрид договори още един полузащитник

Атлетико Мадрид продължава да показа изключителна активност на трансферния пазар, след като според информации от последните часове е на крачка и от привличането на халфа на Валенсия Хави Гера. Той е на 21 години и е централен полузащитник. Днес Гера не се е появил за тренировката на своя отбор, което подсказва, че нещо се случва.

Според “Атлетик” Атлетико и Валенсия са се разбрали за трансферна сума от 25 млн. евро плюс бонуси. “Прилепите” обаче ще трябва да преведат 30% от сумата на предишния му клуб Виляреал, но пък ще очакват 15% от парите, ако един ден столичани го продадат.

За интереса на Атлети към Гера се знаеше от няколко дни, но се предполагаше, че това е по-скоро резервен вариант при провал на сделката за Конър Галахър от Челси. Засега обаче всичко между английския и испанския клуб изглежда договорено, което подсказва, че “рохибланкос” явно ще вземат и двамата халфове.

В обратна посока към Валенсия ще потегли полузащитникът на Атлетико Артур Вермеерен, който ще бъде преотстъпен.

Отделно тимът на Диего Симеоне е близо до Хулиан Алварес от Манчестър Сити, а вече се подсили с Александър Сьорлот (32 млн.) и Робин Льо Норман (34.5 млн.).

Иначе има информации, че от Жирона също се борят за Хави Гера.

Атлетико се разбра с Ман Сити за Алварес

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти