Има цена за Киеза, под която Ювентус не може да сваля

Решението на Ювентус да се раздели с Федерико Киеза означава, че клубът ще стори всичко възможно да се раздели с него още сега. Новият треньорът Тиаго Мота дори открито заяви, че италианският национал не е в плановете му за новия сезон. Всичко това логично води до падане на цената на нападателя, който на всичко отгоре и е в последната година от контракта си с тима, което пък допълнително ограничава “бианконерите” в желанието да вземат максимално висока цена.

“Калчомеркато” изчислява, че Юве не може да си позволи да продаде Киеза за по-малко от 14.9 млн. евро, защото това би означавало клубът да е на нетна загуба от него. Това е доста по-малко от исканите от гранда в началото на лятотото 25-30 млн.

Ювентус взе Киеза от Фиорентина през 2020 година - първоначално под наем срещу 12.6 млн. със задължение да го откупи две години по-късно срещу допълнителни 44.6 млн. През този период самият футболист взима заплата от по 5 млн. евро.

Заедно с нападателя Мота се отказва от още седем-осем футболисти и предстои да видим колко от тях наистина ще си тръгнат от Торино.

Киеза, Шчесни, Маккени - ето го целия списък с "пътниците" в Ювентус

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти