Милен Георгиев спечели любителския турнир в Правец

В последния уикенд на юли Правец беше домакин на турнир от шампионата на най-голямата любителска тенис общност Интерактив Тенис. Hyatt Pravets Open събра 24 любители на тениса от цяла България, които се включиха на сингъл и двойки.

Групите и елиминациите в Правец

Играчите бяха разделени в групи по трима, а първите двамата от всяка група продължиха към основната схема. Някои от участниците започнаха тренировките още в петък, за да имат максимално време за настройка спрямо настилката.

Шампионът Милен Георгиев излезе като водач от Група 2, а в първи кръг на основната схема го противопостави с Жеко Жеков. Двубоят им беше изключително оспорван, но Милен успя да се наложи с 7:6(1). Изключително вълнуващ беше и четвъртфиналът, където той излезе срещу Мартин Милчев. Мартин поведе с 5:1 и всички мислеха, че мачът е ясен. Георгиев обаче успя да доведе срещата до тайбрек, а Милчев изпусна 2 мачбола и двете си възможности да спечели двубоя. Всичко се реши в тайбрека и при краен резултат 7:6(7) Георгиев продължи към полуфиналите и добре познатия Атанас Гаджев от Пловдив. Хардът обаче не е любимата настилка на Наско и той отстъпи при резултат 6:2, а Милен се класира за финала на Hyatt Pravets Open.

Чавдар Михайлов с втори финал този сезон

Финалистът Чавдар Михайлов влезе в основната схема, след като оглави Група 3 с две победи. В директните елиминации Михайлов продължи категоричното си представяне и още в първия кръг на основната схема записа победа над Мартин Йорданов с 6:1. На четвъртфинала игра срещу Найден Жеков, носител на няколко титли от Weekend Tour и Интерактив тенис. Найден отстъпи пред играта на Чавдар и така му даде шанс за втори полуфинал този сезон. Именно двамата играха като отбор на двойките, което беше едно от многото съвпадения на Hyatt Pravets Open. На полуфинала Чавдар Михайлов победи един от големите фаворити – Мирослав Марчев, със стабилна игра на основната линия и резултат 6:4.

Финалът на Hyatt Pravets Open

Последният мач между Милен и Чавдар беше повече от интересен! Определено резултатът от 6:0 заблуждава, защото всеки един от геймовете беше изключително оспорван от първата до последната точка. А Милен Георгиев спечели своя първи финал в Weekend Tour, както и голямата награда - ваучер за почивка в хотела-домакин. Добави и 250 точки към актива си в Интерактив Тенис, което го изкачва до четвърто място в националната ранглиста.

Шампионите на двойки

Утешителният турнир бе спечелен от Радослав Райков. Всъщност той се класира за финала като щастлив губещ: победителят Иван Петков от Перник отказа да продължи и предостави възможността на Ради да играе финалната среща срещу Антон Михалев. Райков се възползва по най-добрия начин от този шанс и грабна купата.

При двойките шампиони станаха Васил Марков и Иван Златанов, които на финала победиха Найден Жеков и Чавдар Михайлов. Така Марков за трети пореден път си тръгна с купа, този път от турнира по двойки, след като се разписа на Green Life Open и Kings’ Valley Open последните два месеца.

Поздравления за победителите и всички участници за страхотния уикенд турнир в Правец! Освен купите, победителите получиха и ваучери за уикенд почивка в хотела, както и вино от българска винарна.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти