Голове с глава и реми в "Овча купел"

Хебър (Пазарджик) и Славия завършиха 1:1 в откриващия мач от третия кръг на efbet Лига. Виктор Генев даде аванс на "белите" още в петата минута. Юношата на Левски намери мрежата с удар с глава отблизо. В началото на второто полувреме Набил Макни изравни, също след изстрел с глава. Така отборите на Златомир Загорчич и Веселин Великов взеха първа точка през сезона.

Мачът, в който официално тимът от Пазарджик беше домакин, се игра на стадион "Александър Шаламанов" в София. В края на календарната година пък ще се случи обратното - Славия ще се води домакин на терена на "гробарите". Преди първия съдийски сигнал крилото на Хебър Атанас Кабов получи фланелка с номер 100 заради своя юбилеен мач в елита на България.

Мач №100 за Атанас Кабов в елита

Славия започна много силно мача и наложи сериозен натиск пред вратата на Петър Дебърлиев. Още във втората минута Карл Фабиен проби по лявото крило и подаде към вратарското поле, където дебнеше Денислав Александров. Николай Николаев обаче се намеси решаващо и изчисти в корнер.

В петата минута обаче Виктор Генев намери мрежата зад Петър Дебърлиев и даде аванс на "белите" - 1:0. Опитният футболист се разписа с глава след центриране от ъглов удар. Малко след това защитникът Велко Йеленкович можеше да направи 2:0 с воле отблизо, но вратарят на Хебър спаси майсторски.

Второто полувреме започна със силен натиск, но този път пред рамката на славистите. Това донесе бърза сполука на хората на Веселин Великов. В 49-ата минута Набил Макни посрещна с глава центриране отляво и въпреки плонжа на националния вратар Светослав Вуцов, резултатът беше изравнен - 1:1. Това беше втори гол за тунизийския национал от началото на сезона в efbet Лига.

Две минути след попадението на Набил Макни "гробарите" можеха да достигнат до светкавичен обрат, но топката беше спряна малко преди голлинията на Славия от Велко Йеленкович, а след това националът Ертан Томбак я изчисти на сантиметри от страничната греда.

В оставащото време последваха няколко опасности, създадени от символичните гости пред вратата на Хебър, но до нови голове не се стигна и така отборите записаха по една точка - първа, в своя актив и вече мислят за следващия кръг от шампионата.

Хебър (Пазарджик) 1:1 Славия0:1 Виктор Генев (5)1:1 Набил Макни (49)

Стартовите състави:

Хебър (Пазарджик): Петър Дебърлиев, Георги Търтов, Калоян Пехливанов, Мартин Михайлов, Николай Николаев, Милен Гамаков, Уилям Фонкеу, Атанас Кабов, Октай Хамдиев, Кристиян Андонов, Набил Макни.

Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Велко Йеленкович, Виктор Генев, Венцислав Керчев, Чунг Нгуен До, Иван Минчев, Галин Иванов, Карл Фабиен, Денислав Александров, Цветелин Чунчуков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти