Халф на Милан защити станалата вече популярна в цял свят Имане Хелиф

Халфът на Милан и алжирски национал Исмаел Бенасер защити сънародничката си Имане Хелиф, която вече втори ден е може би най-обсъжданата личност на Олимпийските игри в Париж.

Както е известно, огромен скандал се разрази около боксьорката от Алжир, която на миналото световно първенство бе дисквалифицирана, тъй като не е успяла да издържи тестовете за принадлежност към своя пол.

Oще на 31 юли Бенасер публикува своя снимка с Хелиф и написа в социалните мрежи: “Пълна подкрепа за нашия шампион Имане Хелиф, която е подложена на вълна от неоправдана омраза. Присъствието ѝ на Олимпийските игри е плод на нейния талант и упорит труд. Вярваме във вас, че ще носите цветовете на Алжир високо”.

Любопитното е, че алжирската боксьорка вчера се би точно срещу италианката Анджела Карини, която се отказа от мача след само 45 секунди и заяви след срещата, че никога не е била удряна толкова силно. Всичко това предизвика множество коментари и реакции по цял свят, включително и от премиера на Италия Джорджа Мелони.

45 секунди! Само толкова издържа италианка срещу боксьорката-мъж Имане Хелиф

От Алжирския олимпийски комитет също защитиха състезателката си, а със становище по казауса излезе и МОК.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти