БФС отложи още един мач от efbet Лига

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз излезе с решение, че срещата между Ботев (Пловдив) и Лудогорец от четвъртия кръг на efbet Лига се отлага. Това се случва по искане на "жълто-черните", които също като "орлите" продължават участието си в евротурнирите.

Отборът на Душан Керкез все още е в Лига Европа, като в четвъртък за "канарчетата" предстои реванш срещу Панатинайкос. Българите загубиха първия мач в Атина с 1:2, но имат всички шансове за класиране напред. Дори и да отпадне от надпреварата, Ботев ще отиде в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Именно заради натоварената си програма от клуба са поискали отлагане на двубоя.

БФС отложи Славия - Лудогорец

От началото на сезона един мач вече беше отложен - този между Славия и Лудогорец от втория кръг на родния шампионат.

В същото време стана ясно, че срещата Хебър - Славия от третия кръг на първенството ще се проведе на стадиона на "белите" в "Овча купел". Припомняме, че от футболната централа отправиха предупреждение към Хебър, Крумовград и Ботев (Враца) във връзка със състоянието на тревните настилки на стадионите, на които тимовете домакинстват.

БФС предупреди три отбора заради лошото състояние на терените им

Пазарджиклии обещаха, че в рамките на 40 дни ще успеят да сменят тревното покритие на стадион "Георги Бенковски".

"По искане на ПФК „Ботев“ Пд и на основание чл. 44, ал.1, буква а/, предложение трето от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2024/2025  , срещата от IV – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК „Ботев“  и ПФК „Лудогорец 1945“ Рз, се отлага.Поради налагащите се ремонтни дейности на тревното покритие на стадион „Г. Бенковски“ гр. Пазарджик, ПФК „Хебър 1918“ Пз ще играе домакинската си среща от  III -ти кръг на Първа професионална футболна лига,  между отборите на ПФК „Хебър 1918“ Пз и ПФК „Славия“ Сф по програма на 02.07/петък/2024 година от 19.00 часа на стадион „Славия“ Сф", написаха от БФС.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти