Селекционерката на Канада се извини за шпионския скандал на Олимпиадата

Селекционерката на канадския олимпийски отбор по футбол за жени Бев Прийстман поднесе извиненията си за шпионския скандал на турнира в Париж и обеща да съдейства напълно на разследващите, пише агенция ДПА. Инцидентът се случи по време на тренировка на отбора на Нова Зеландия преди срещата с действащите шампионки през миналата седмица.

Заради шпионирането канадките са с шест отнети точки, а Прийстман, асистентката й Джасмин Мандър и анализаторът Джоузеф Ломбарди бяха извадени от турнира.

Отнеха шест точки на женския национален отбор на Канада

"Сърцето ме боли заради от случилото се и се извинявам на всичките ни състезателки. Знам колко усилия хвърлиха те и колко трудна бе 2023-а година. В нашия отбор спортсменството се цени високо и аз поемам отговорност. Ще съдействам на разследващите изцяло", заяви тя, цитирана от агенция АП.

"Извинявам се на цяла Канада. Това е моят дом и това е страна, в която се влюбих. Надявам се хората да продължат да подкрепят отбора. Момичетата достигнаха до върха в женския футбол и златото от Токио показва колко труд са положили".

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти