Ювентус посяга към германски национал

Ювентус е поредният клуб, който се интересува от нападателя на Хофенхайм Максимилиан Байер. Торинци търсят различни варианти за подсилване на състава си за новия сезон и сред набелязаните играчи е и новоизлюпеният германски национал, разкрива "Билд".

21-годишният футболист направи силен сезон, в който вкара 16 гола и добави 3 асистенции в 33 мача в Бундеслигата, което му осигури и място в националния отбор на Германия за Евро 2024. Поради тази причина и интересът към него се увеличава с всеки следващ ден, а сега и "бианконерите" са насочили поглед към него.

Байер може да играе както на върха на атаката, така и по двете крила. Той имаше клауза за откупуване на стойност 32,5 млн. евро, която обаче вече не е активна и се очаква от Хофенхайм да поискат дори по-голяма сума от потенциалните купувачи.

Освен сериозната цена, друг евентуален проблем за Ювентус в преговорите за Байер може да бъде и голямата конкуренция за подписа му. Според различни информации той е набелязан още от Челси, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Астън Вила и Брайтън.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти