Тотнъм подписа с южнокорейски талант

От Тотнъм официално обявиха привличането на крилото Янг Мин-Хьок от Гангуон ФК. 18-годишният играч подписа договор до лятото на 2030-а, но планът е да остане в южнокорейския клуб до края на тази година, след което да се присъедини към “шпорите”. Младият талант е записал 25 мача с 8 гола и 4 асистенции за настоящия си отбор, а освен това е изиграл 16 срещи с 1 попадения и 2 голови паса за юношеския национален отбор на Южна Корея до 17 години.

“Когато за първи път чух за интереса на Тотнъм, не можех да повярвам, че такъв тим проявява интерес към мен. Щом разбрах, че са започнали прегомори, аз се зарадвах. Срещнах се с Хюн Мин Сон, докато преминавах последната част от медицинските ми прегледи. Той ми каза, че играя добре, както и че отсега нататък трябва усърдно да уча английския език”, коментира Мин-Хьок по време на пресконференция.

Междувременно, един от директорите на Гангуон ФК разкри, че талантливият футболист е отказал да премине в друг от водещите английски клубове, който през последните години е спечелил Шампионската лига, тъй като единственото му желание е било да подпише с лондончани.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти