Аржентина се отърси от шока с Мароко в първия мач и се върна на победния път

Аржентина победи с 3:1 Ирак във втория мач за двата отбора от група B на олимпийския турнир по футбол при мъжете. Така “гаучосите” се отърсиха от загубата в скандалния първи мач с Мароко с 1:2, белязан от противоречиви съдийски отсъждания, отменен изравнителен гол за тях в последните секунди и доиграване на двубоя цели два часа по-късно.

Днес аржентинците бяха по-добрият отбор и заслужено се поздравиха с успех. Тимът на Хавиер Масчерано поведе още в 13-ата минута след хубава комбинация между Хулиан Алварес и Тиаго Алмада, който с плътен удар от въздуха с десния крак откри резултата. Иракчаните обаче успяха да изравнят в продължението на първата част. Тогава Ахмед Макзи центрира добре за главата на Айман Хюсеин, който изравни за 1:1.

През втората част аржентинците натиснаха и в крайна сметка се поздравиха с крайния успех. Кевин Зенон проби отляво и центрира към Лусиано Гондоу, който с глава отблизо заби топката в мрежата - 2:1 за “гаучосите”. Крайното 3:1 оформи Игнасио Фернандес в 85-ата минута след нова чудесна аржентинска комбинация. Отново Хулиан Алварес бе с асистенцията, като играчът на Манчестър Сити подаде към Игнасио Фернандес, който с хубав далечен удар заби топката в горния ъгъл на иракската врата.

Така Аржентина и Ирак са с по 3 точки в групата си преди последните срещи. Тогава “гаучосите” ще играят срещу Украйна, а иракчаните ще срещнат Мароко.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти