Царево спортува - стойностното събитие, което даде такава енергия

В дните между 12 и 14 юли 2024 г. в град Царево се случи едно наистина стойностно събитие, което даде такава енергия на крайморското градче, че тя все още се усеща дни след финала му.

Царево спортува бе тридневно спортно събитие, което обедини в програмата си редица спортни активности, изпълнени със съревнования, но и срещи с приятели и хора със сходни интереси, спортисти от изключително висок ранг, но и обикновени любители на спорта и разбира се възможност за избор на спорт. Царево спортува наистина предложи по нещо за всекиго.

Събитията, които предизвикаха най-голям интерес разбираемо бяха тези в които имаше състезателен елемент.

Първото издание на Плувен маратон Царево - какъв дебют за най-младия плувен маратон във водите на Черно море. Невероятен интерес на брой участници за дебютно издание - 95 души преплуваха успешно дистанцията от 1600 метра от предварително зададена точка в района на външния фар до плаж Понтона. Големият брой желаещи да се включат в маратона наложиха обособяването на отделни стартове за мъже и жени.

Имената на първенците сред мъжете и жените, както и толкова близките времена на преследвачите са безспорно доказателство за силната конкуренция и качественото плуване на което станаха свидетели зрителите на плаж Понтона.

Победителите получиха парични награди, а почетни медали със специален дизайн окичиха всеки участник, преплувал дистанцията.

Макар да беше дебютно издание на този плувен маратон, организацията бе на доста високо ниво с главен съдия на надпреварата Адриана Прокопиева - един от едва двамата български съдии, сертифицирани от Световната асоциация по плуване в открити води. Присъствието ѝ в Царево определено даде добавена стойност на събитието.

И като говорим за популярни лица, наградите бяха връчени от наградения с почетен знак на Министерството на младежта и спорта Цанко Цанков, който очакваше плувците на финала, за да връчи медалите на призьорите, като един малък спомен от Царево спортува 2024.

5kmrun дойде в Царево и въпреки юлските жеги, 90 души пробягаха никак нелекото 5-километровото трасе до кв. Василико и обратно.

Победителите при мъжете, жените и децата получиха емблематичните медали и материална награда, а чрез томбола се раздадоха още три награди.

Плаж Нестинарка бе домакин на турнир по плажен волейбол, в който взеха участие 15 отбора, които изиграха помежду си 29 мача в двата дни на турнира.

Сред имената на участниците личаха тези на двамата действащи волейболни национали Денис Карягин и Георги Петров, които играха в различни отбори и за да пълна драмата и за да бъдат зрителите в напрежение до последно, съдбата си знаеше работата - двамата се изправиха един срещу друг чак във финалния двубой в който надделя тимът на Георги Петров и брат му Ясен Петров.

Вече познатите ни медали окичиха всички участници в турнира, а класираните на първо, второ и трето място получиха и парични награди.

Сред останалите активности бяха велообиколката на региона, каланетика, аква зумба, зумба парти на плажа, турнир по мини голф, водни активности, приключения в Challenge парка, йога практики за деца и възрастни.

Царево спортува даде на града една неповторима емоция и бе пример за създаването на събитие, което да доведе туристи и ентусиасти в съответното населено място, именно заради самото събитие. Нещо около което хората да планират своята почивка, своята отпуска и да очакват с нетърпение лятото на следващата година.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти