Последният танц на Александър Атанасийевич в Париж 2024?

Една от звездите на Сърбия Александър Атанасийевич заедно заедно с Урош Ковачевич и Марко Подрасчанин са последните "оцелели" участвали на Олимпиадата в Лондон 2012. След 12 години пауза сръбската "репрезентация" отново ще участва на Олимпийски игри в Париж 2024.

В последния момент Игор Колакович избра състава си за Олимпиадата

32-годишният опитен диагонал даде интервю за mozzartsport.com, в което говори за реализираната мечта да "влезе отново" в олимпийското село и какво означава да играеш на Олимпиада, но също така намекна, че може да се откаже от националния отбор след това и Париж 2024 да бъде своебразния му последен танц със Сърбия.

"Повечето от останалите ми съотборници в националния отбор не знаят какво уникално събитие е Олимпиадата. Няма по-добро усещане и по-хубаво време от това да отидеш отново на голямо състезание и отново да имаш уникално преживяване. Искахме да стигнем до Игрите, но не беше никак лесно заради квалификационната система. Седнахме и се запитахме дали имаме някакъв шанс, особено след първия уикенд на Лигата на нациите. Не е изненада, ако знаете, че играчите в този национален отбор играят в най-добрите клубове в света."

"Присъединихме се към националния отбор, когато Игор Колакович беше треньор, и заслужаваме да завършим кариерите си под негово ръководство. Нямаме информация, но смятаме, че Игор също ще се оттегли независимо от резултата, просто така цялото поколение ще си тръгне заедно. Като цяло изкарах близо 15 години в националния отбор. Имал съм добри и лоши моменти. Имаше и трудни периоди, но аз обичам националния отбор. Там са моите приятели... Тези 3-4 месеца никога не са ми били трудни... Разбира се, моето място, както и това на другите съотборници, не е вечно и трябва да се даде шанс на младите хора да продължат традицията", споделя Атанасийевич пред изданието.

Снимки: volleyballworld.com

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти